Bemutatkozás

Eitler Szilvia
Mindig is sokat foglalkoztam az emberi kapcsolatokkal és a lélek rejtelmeivel, már a gimnáziumban is tudatosan készültem a pszichológus pályára.

Diplomámat klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia mesterszakán, klinikai szakpszichológus szakvizsgámat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Egyetemi éveim alatt már megkezdtem módszer-specifikus és kiegészítő tanulmányaimat (relaxáció, asszertivitás, családterápia, mediáció, rajzvizsgálat), valamint önismereti munkámat is (kognitív viselkedésterápia, pszichodráma, integratív hipnoterápia).
Jelenleg is folyamatosan bővítem ismereteimet, többféle terápiás technika elsajátításán dolgozom (integratív hipnoterápia, kognitív-viselkedésterápia). Szemléletem problémafókuszú és eredményorientált, a folyamatos fejlődés híve vagyok saját életemben és szakmai szemléletemben is. Az újabb és újabb problémák keresése helyett az erőforrásokra építek, a megelőzésre, a megküzdés hatékonyságának növelésére, az önálló problémamegoldás segítésére törekszem. A haladás érdekében korszerű, úgynevezett bizonyítottan hatékony (evidence based) módszereket alkalmazok a páciensek kezelése során.

Jelenleg egy neves budapesti gyermekkórház pszichológiai ambulanciájának pszichológusa vagyok főállásban. Országos ellátóhelyként munkahelyemen nem csak a gyermek- és felnőttkori pszichológiai zavarok széles skálájával találkozom, hanem a legkülönbözőbb szomatikus betegek és családjaik pszichológiai ellátását is végzem. Az orvosokkal, egészségügyi személyzettel való együttműködésen keresztül a határterületekben (krónikus betegek ellátása; pszichoszomatika; műtét/transzplantáció utáni rehabilitáció; pszichiátria) is jártasságot szereztem, a teammunkának köszönhetően kölcsönösen tanulunk egymástól, így mindkét oldalon professzionálisabb betegellátást biztosíthatunk.
Korábban dolgoztam gyermekpszichiátrián, valamint - önkéntes munka keretében még pszichológushallgatóként - bentlakásos felnőtt pszichoterápiás intézetben és felnőtt pszichoterápiás szakrendelésen is részt vettem problémákkal küzdő gyerekek, serdülők, felnőttek és családok segítésében. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, minden gyakorlati- és munkahelyemen lehetőségem nyílt kiváló és elismert szakemberektől tanulni a legkorszerűbb és átfogó pszichológiai módszereket.
Magánrendelést  2013 óta folytatok. Ennek keretében felnőttekkel, családokkal, párokkal és serdülőkkel is foglalkozom. 2017-ben, a klinikai szakvizsgám évében önálló rendelőt nyitottam. Mind az állami, mind pedig a magánellátásra kliensközpontú szolgáltatásként tekintek.

Fontosnak tartom a kompetens szakemberképzést is. Budapesti egyetemen pszichológushallgatók alap- és mesterképzésében terepgyakorlat-vezetőként, valamint meghívott előadóként orvosok számára szervezett továbbképzéseken és tanfolyamokon veszek részt.


Tanulmányaim, képzések

2013-2017       Klinikai szakpszichológus (Semmelweis Egyetem -  Általános Orvostudományi Kar)
2013-2015       Pszichodráma sajátélmény (Magyar Pszichodráma Egyesület)
2013                Diákrelax műhely kiképző (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)
2012 -              Integratív hipnoterápiás képzés (Integratív Pszichoterápiás Egyesület)
2012                Mediáció (Kaposvári Egyetem, Coaching, Mediáció és Mentálhigiéné Iskola)
2011 -              Család- és párterápia (Magyar Családterápiás Egyesület)
2011                Asszertivitás tréning (Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület)
2010-2012       Pszichológia MA, Klinikai- és egészségpszichológia szakirányú diploma (ELTE PPK)
2010-2012       Autogén tréning (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)
2010-2011       Rajzelemzés (dr. Vass Zoltán)
2009-2010       Szuggesztiók Alkalmazása a Szomatikus Orvoslásban Képzés (Magyar Hipnózis Egyesület)
2007-2010       Pszichológia BA diploma (ELTE PPK)


Szolgáltatásaim:
 • Egyéni pszichológiai tanácsadás
  • Önismeret, személyiségfejlesztés
  • Pszichés tünetek kezelése felnőtteknél, valamint serdülő- és gyermekkorban
  • Stresszkezelés, indulatkezelés
  • Önérvényesítés fejlesztése: konfliktus-, kapcsolatkezelés, kommunikáció javítása
  • Megküzdés fejlesztése
  • Autogén tréning relaxáció
  • Pályaorientációs tanácsadás, serdülőkonzultáció
  • Nevelési tanácsadás: baba-mama, serdülő-szülőkonzultáció
 • Családi és párkapcsolati konzultáció
  • Párkapcsolati problémák, konfliktusok
  • Szülő-gyermek konfliktusok rendszerszemléletű konzultációja
  • Családi rendszer zavarai