Bemutatkozás

Eitler Szilvia
Mindig is sokat foglalkoztam az emberi kapcsolatokkal és a lélek rejtelmeivel, már a gimnáziumban is tudatosan készültem a pszichológus pályára.

Diplomámat klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia mesterszakán, klinikai szakpszichológus szakvizsgámat pedig a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Ugyanitt jelenleg pszichoterapeuta szakképzésem utolsó évében vagyok, folyamatos szupervíziómat a képzőhelyem (Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület, Semmelweis Egyetem) biztosítja.

Mesterképzéses egyetemi éveim alatt már megkezdtem módszer-specifikus és kiegészítő tanulmányaimat (relaxáció, integratív hipnoterápia, asszertivitás, családterápia, mediáció, rajzvizsgálat), valamint önismereti munkámat is.
Jelenleg is folyamatosan bővítem ismereteimet. Szemléletem problémafókuszú és eredményorientált, a folyamatos fejlődés híve vagyok saját életemben és szakmai szemléletemben is. Az újabb és újabb problémák keresése helyett az erőforrásokra építek, a megelőzésre, a megküzdés hatékonyságának növelésére, az önálló problémamegoldás segítésére törekszem.
A pszichológiai tanácsadást klinikai szakpszichológiai végzettségemnek megfelelő keretekkel végzem, pszichoterapeuták rendszeres szupervíziója mellett.

2012-2019 között a Heim Pál Gyermekkórház pszichológusa voltam. Országos ellátóhelyként munkahelyemen nem csak a gyermek- és felnőttkori pszichológiai zavarok széles skálájával találkoztam, hanem a legkülönbözőbb szomatikus betegek és családjaik pszichológiai ellátását is végeztem. Az orvosokkal, egészségügyi személyzettel való együttműködésen keresztül a határterületekben (krónikus betegek pszichés ellátása; műtét/transzplantáció utáni pszichológiai rehabilitáció; pszichiátria) is jártasságot szereztem.
Pszichológushallgatóként bentlakásos felnőtt pszichoterápiás intézetben és felnőtt pszichoterápiás szakrendelésen is részt vettem problémákkal küzdő gyerekek, serdülők, felnőttek és családok segítésében. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, minden gyakorlati- és munkahelyemen lehetőségem nyílt kiváló és elismert szakemberektől tanulni a legkorszerűbb és átfogó pszichológiai módszereket.
Magánpraxis keretében felnőttekkel és serdülőkkel is foglalkozom.

Fontosnak tartom a kompetens szakemberképzést is. A Károli Gáspár Református Egyetem pszichológushallgatóinak alap- és mesterképzésében terepgyakorlat-vezető voltam. Jelenleg pszichológusok továbbképzésében vagyok gyakorlatvezető (Magyar Viselkedés- Kognitív és Sématerápiás Egyesület), valamint meghívott előadóként orvosok számára szervezett továbbképzéseken és tanfolyamokon veszek részt előadóként.


Tanulmányaim, képzések

2018-       Pszichoterapeuta szakképzés (Magyar Viselkedés- Kognitív és Sématerápiás Egyesület, SOTE - ÁOK)
2018.       Integratív hipnoterapeuta (Integratív Pszichoterápiás Egyesület)
2017.       Klinikai szakpszichológus (SOTE-ÁOK)
2015.       Pszichodráma sajátélmény 250 óra (Magyar Pszichodráma Egyesület)
2013.       Diákrelax műhely kiképző (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)
2012.       Pszichológia MA, Klinikai- és egészségpszichológia szakirányú diploma (ELTE PPK)
2012.       Mediáció (Kaposvári Egyetem, Coaching, Mediáció és Mentálhigiéné Iskola)
2012.       Autogén tréning (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)
2011.       Asszertivitás tréning (Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület)
2011.       Rajzelemzés I.-II. (dr. Vass Zoltán)
2010.       Pszichológia BA diploma (ELTE PPK)
2010.       Szuggesztiók Alkalmazása a Szomatikus Orvoslásban Képzés (Magyar Hipnózis Egyesület)